Gezondheid‎ > ‎

Afweersysteem van kleine kinderen

Geplaatst 31 mei 2011 12:04 door Tietsy Kazemier   [ 4 dec. 2017 11:49 bijgewerkt ]
Het is een geheim om het leven en de groeiprocessen van kleine kinderen te doorgronden!

Kinderen kunnen je niet met woorden iets vertellen
maar we moeten het hebben van aanvoelen, intuïtie. Let op de dierenwereld daar kunnen we veel van leren hoe de jonge moeders met hun kleintjes omgaan en ze precies aanvoelen hoe en wat er gebeuren moet. Eigenlijk is dat het zelfde bij de mens.


De beste voeding
voor de baby is vanzelfsprekend moedermelk van de eigen moeder, moeder en kind is een eenheid en sluiten perfect op elkaar aan net als voor de geboorte.
De overgang van moedermelk naar andere melk (alhoewel de flessenmelk zo samengesteld is dat het alle voedingsstoffen bevat die een kind nodig heeft) is moeilijk voor de baby, die dan vaak ook nog het lichamelijk contact moet missen met de moeder (wat zo belangrijk is voor de algehele conditie van het kleintje).
Als het goed is gaat de informatie/ervaring over borstvoeding over van moeder naar dochter, de medische-wereld zou wat meer moeten luisteren naar een ervaringsdeskundige op dit gebied.

De antistoffen die in de baarmoeder doorgegeven worden zorgen
tijdens de eerst 6 maanden voor de antistoffen. In die tijd kan de baby zich verder lichamelijk ontwikkelen wat ook de nodige energie kost (geef daarom de baby zoveel mogelijk rust). Ook tijdens de periode van het geven van moedermelk door de moeder worden de antistoffen doorgegeven en kun je er steeds een half jaar bij tellen.
Het is dus belangrijk om de borstvoeding (indien mogelijk) zolang als het kan ook voor de moeder, door te zetten in het voordeel voor de opbouw en het ontwikkelen van de inwendige organen van de baby.
Wanneer een baby ziek wordt is het lichaampje er nog niet klaar voor om zulke aantijgingen als bacteriën en virussen te weerstaan en wordt het erg moeilijk, ook de steeds herhaalde inentingen vallen hier onder!
Dit geld ook voor de wat grotere kinderen die in een moeilijke situatie komen door dat ze nog te weinig opbouw hebben -nog niet voldoende ontwikkeld- is het afweersysteem niet paraat genoeg. Komt het voor dat ze erg ziek worden al is het van korte duur maar kan wel erg heftig zijn.

Waarmee kun je je kind helpen als ze steeds maar oorontsteking hebben en verkouden zijn?

Door meer volkorenproducten te eten zullen de tekorten zoals de B vitaminen, calcium, chroom en zink aangevuld worden. Deze stoffen spelen een belangrijke rol in het functioneren van de bescherming en de afweer die op deze momenten nodig zijn.
Voor de vertering van geraffineerde voeding zijn extra vitaminen en mineralen nodig die worden onttrokken aan het lichaam terwijl het lichaam schreeuwt om ondersteuning! niet om onttrekking van die ondersteunende middelen.
Gebruik geen geraffineerde producten zoals witte suiker, in plaats hiervan rietsuiker waar de vitale delen niet uitgehaald zijn, vanzelfsprekend kun je het zelf al wel invullen (dat te veel snoep en frisdrank niet goed is), kijk op de verpakking wat er in zit, het kost wat tijd en moeite maar je zal zeker beloond worden. Het kind is afhankelijk van jou.
Gebruik zo weinig mogelijk de magnetron voor het verwarmen en bereiden van voeding!
Kies onbewerkte voeding en snoep, geef ze een stukje kaas, appel, banaan of rozijnen (die stoffen bezitten die onovertroffen worden). Kies niet voor frisdranken die zuur zijn dat heeft een slechte werking op het gebit.
Kalk, is voor goede weerstand erg belangrijk. Geef de kinderen voldoende melkproducten.
Laat uw kind veel buiten spelen....!

Als je dit voor een poos aanhoudt zul je merken dat het kind na verloop van tijd gezonder is.


tk.

Comments