Gezondheid‎ > ‎

Voeding voor verschillende kinderen

Geplaatst 18 jan. 2012 11:38 door Tietsy Kazemier   [ 20 dec. 2017 06:24 bijgewerkt ]

Voeding voor de verschillende type kinderen.

Ieder kind reageert anders op voeding. Hoe kom je er achter wat je kind nodig heeft?
Het type kind is van belang Dr. Andel- Ripke heeft het indertijd leuk uitgelegd door de kinderen te benoemen als; Keesje Kwikzilver, Bebje Bijdehand, en Joris Goedbloed.
Hier wil ik van uitgaan. Het zijn de verschillen in soorten en de aangegeven benoemingen spreken al voor zich. Alhoewel er vaak mengvormen zijn in de soorten kinderen houden we ons hier aan, om alles toch beter gescheiden te houden. 

Als het kind 1 jaar is geworden en alle soorten voedsel mag hebben is het toch verstandig om het goed fijn te maken zodat de maag en de darmpjes het goed kunnen verteren.

Een kind moet vanzelfsprekend gewone voeding hebben wat ze bij de medische controles voorschrijven. Dit geld voor de hoofdmaaltijden 3x per dag. Maar je mag toch ook rekening houden met onderstaande.


Kinderen helpen graag in de keuken, om het daarna lekker op te eten. 

Keesje Kwikzilver wil graag in het bijzonder vlees, vollemelkproducten (b.v.plakje kaas) en rozijnen.
Bebje Bijdehand wil graag ook vlees en is erg selectief in het uitzoeken van wat het goed kan verteren en al heel vroeg chocolade en natuurlijk de onmisbare vollemelk.
Joris Goedbloed lust eigenlijk alles en heeft overal zin in maar lust graag chips, allerlei soorten pap, pasta's en witbrood (voor de vitaminen en mineralen is het beter bruinbrood te geven dat helpt bij de vertering van het voedsel).

In de regel gaat het vanzelf doordat je kind bepaald voedsel meerdere keren weigert, dat is soms een toets dat ze dat voedsel minder goed verdragen.

Nooit eten opdringen! Kleine kinderen staan nog erg dicht bij hun intuïtie dat ze van nature weten wat ze nodig hebben. Let daar goed op!
Een kind moet alles leren eten is uit de tijd ! !

Een kind moet eten wat het nodig heeft en anders liever niet.

Over tussendoortjes.
Tussendoortjes zoals snoep enz. is erg moeilijk om dat te weigeren en ik wil je toch wijzen om het beperkt houden vanwege vaak de eenzijdige voedingsstoffen. Het geeft ook vaak een gewenning die moeilijk terug te draaien is. Fruit en een wortel kunnen altijd maar het vult wel de maag. 3X daags eten is beter daar het voedsel de nodige tijd moet hebben om te verteren. 


Goed om te weten!
Kinderen die opgroeien doen dat in fasen; dan een stukje in de lengte (zijn dan erg
leergierig en kunnen veel opnemen, zijn dan wat lastiger) dan in de breedte
(verwerken dan hetgeen ze hebben opgenomen, zijn dan veel rustiger).


 

Comments