Gezondheid‎ > ‎

VOLLE MELK

Geplaatst 28 mrt. 2011 10:10 door Tietsy Kazemier   [ 27 feb. 2012 13:36 bijgewerkt ]

Het is belangrijk dat men weet hoe goed volle melk is
voor onze gezondheid, tijdens het opgroeien van kinderen en de weerstand van alle leeftijdsgroepen!
Lange tijd heeft men ons doen geloven door het aanbod van levensmiddelen dat volle melkproducten niet goed zijn omdat we bij gebruik daarvan zouden aankomen door de vetten.
Het aankomen in gewicht ligt niet aan de volle melkproducten maar aan ons snoepen van extra's (tussendoortjes), waarin verkeerde vetten gebruikt worden die slecht zijn.
Door de reclame voor magere melkproducten onthouden we ons van de zo belangrijke voedingswaarde die in volle melkproducten zit en gaat ons afweersysteem omlaag.
Bovendien is het belangrijk dat goede melkvet nodig is voor een goede stoelgang (ontlasting).
Niet alle vet blijft in ons lichaam maar een groot gedeelte gaat er weer uit met onder andere schadelijke stoffen die gebonden worden aan het melkvet en zo het lichaam verlaten.
Het vetgehalte van volle melk is vanzelfsprekend meer als van de bewerkte producten, halfvolle en mager (waar bijna geen vet meer in zit).
Met wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat men niet van de vetten in de volle melk groeit maar men zich er juist prettiger door voelt om het met enige regelmaat te gebruiken. Door het niet te gebruiken doet u zichzelf tekort!
Wanneer u melkproducten gebruikt zoals yoghurt (is een goede verzorging voor de darmen), wissel het dan af met een pauze van enige tijd om het daarna weer te gebruiken. Dit is belangrijk voor de werking van de bacteriën in de darmen.

Afwisseling aanbrengen in alle voeding is van essentieel belang en noodzakelijk.
Ook is melk de leverancier van veel onmisbare voedingsstoffen voor ons lichaam zoals;
Mineralen; calcium, zink, fosfor, foliumzuur, magnesium, kalium, natrium,
Vitamines; A, B1, B2, B6, B11, B12, C, D.
Natuurlijk is het van belang dat de melk van een gezonde melkstal komt. Dat kunnen wijzelf niet controleren maar de fabrieken waar de melk verwerkt wordt, krijgen wel de nodige controles.

Wij weten niet wat voor vuile stoffen er in de lucht zijn die we inademen. Daarom is het aan te bevelen om volle melk te gebruiken.
Koop altijd melk van een bekend merk!
Voor uw gezondheid is PUUR het beste d.w.z. zo onbewerkt mogelijk.
Wat de lekkerste melk is, dat is zeer persoonlijk.
De voedingswaarde van 1 plak kaas is gelijk aan 1 glas melk, wat erg aan te bevelen is wanneer men geen melk lust. Hier let u ook op het vet gehalte!! Bij voorkeur geen magere kaas.


Het is niet zo dat u gevrijwaard bent van allerlei kwalen, maar het versterkt uw afweersysteem wel.

Comments