Informatief‎ > ‎

Dahlia's

Geplaatst 16 mei 2011 01:27 door Tietsy Kazemier   [ 16 nov. 2020 01:51 bijgewerkt ]

       

                         
                         
                          

Het is altijd een feest om de vroeg opgekweekte dahlia's te zien bloeien waar je het hele seizoen plezier van kunt hebben.
Dahlia's zijn er in allerlei soorten groot en klein ook het blad is verschillend van vorm, juist de opvallende kleuren zijn goed te combineren in onze borders. Het zijn echte aandacht trekkers!
De vorm van de bloemen zijn per soort uniek.

Dahlia's houden van een zonnige plaats en water doorlatende grond. Door het vele blad van de plant verdampen ze veel vocht, de grond altijd vochtig houden maar niet te nat anders is er kans op schimmelvorming.
Overwinteren bij een temperatuur van 5 graden Celsius.

De wortelknollen zijn met de juiste zorg behandeld en zullen het goed doen als je ze ieder jaar op een andere plaats zet of de aarde ververst.

De dahlia doet het ook goed op de vaas, de bloem in volle bloei plukken, in weinig water zetten en zorgen dat het blad hoog opgesneden is en het water niet raakt.

  • Dahlia's; kunnen 5 graden vorst verdragen. Dan is het tijd om ze uit de grond te halen. Afsnijden op ongeveer 10 cm boven de wortelstok en op de kop leggen zo dat het vocht er goed uit kan lopen en daarna met weinig aanhangend grond (nooit afspoelen) laten drogen. Luchtig in een mengsel van turfmolm en een weinig potgrond (niet te veel) overwinteren in een schuur of kelder in bakken of open dozen. Wel vorstvrij! Als je een groot aantal hebt is het aan te raden om ze een etiket te geven.
  • Dahlia's in een pot kunnen vlak boven de grond afgesneden worden en dan met pot en al binnen overwinteren op een vorstvrije plaats (geen water geven in de rustperiode).
       
  
Comments