Informatief‎ > ‎

Kleine tuin ontwerpen.

Geplaatst 9 jan. 2016 11:35 door Tietsy Kazemier   [ 28 jan. 2019 09:02 bijgewerkt ]

Kleine tuin ontwerpen.

Liefst zonder slakken en andere vijanden die de planten belagen.

De tuin moet passen bij jou stijl en het huis, dus je eigen stijl gebruiken en niet dat van een ander. Ook je manier van leven is belangrijk (of er veel of weinig tijd is voor het onderhoud van de tuin).

Een tuin is als een kamer om in te leven als verlenging van het huis.

Het kan wel zo zijn dat je advies nodig hebt om de juiste indeling en beplanting te kiezen.

Een bestrating zoals men tegenwoordig veel ziet is niks mis mee kies voor grote tegels (minder onderhoud). Er zijn veel combinaties te bedenken b.v. met potten werken. 1 grote ronde/vierkante/langwerpige bak in het midden of aan de kanten en daar steeds wat anders in zetten wat bij de seizoenen (voorjaar, zomer, herfst en winter) past.

Voor ruimte werking kies dan voor strakke vormen, kan erg mooi zijn en toch verzorgd. Een grote border maakt de tuin ruimer dan allerlei kleintjes.

De verhouding bestrating en beplanting moet in de juiste verhouding zijn. Zorg voor voldoende bestrating om een zitje te plannen.

Let op bij vorst!! Wanneer je gebruik maakt van houten vlonders of bielzen die kunnen snel erg glad zijn met groene aanslag of vorst. 

Houdt het vooral laag en eenvoudig om de slakken op te sporen.                                                                                                                         

Bij een bestaande tuin niet direct alles verwijderen. Sommige bomen, struiken en planten hebben jaren nodig om volwassen te worden. Groenblijvende struiken zijn prettig zodat er een bepaalde structuur in de tuin is zowel in de zomer als in de winter. Gebruik geen bomen in een kleine tuin die later te groot worden.

Een klimroos of rozen/roosjes en allerlei voorjaarsbollen kunnen altijd.

  Het ontwerpen en inrichten van een tuin Comments